• La Rodna, astăzi s-a lansat un proiect social în valoare de 5 milioane de euro!  „Un proiect ambițios, care va schimba comunitatea noastră, ne va uni” – primarul Valentin Grapini

Intitulat „Rodna, măsuri integrate pentru o comunitate solidară”, proiectul va fi implementat de Primăria Rodna chiar din această săptămână, până în 2021, în parteneriat cu Fundaţia Caritabilă „Sfântul Daniel” Turda şi Şcoala Profesională „Florian Porcius” din Rodna. Proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman se numește „Rodna, măsuri integrate pentru o comunitate solidară” și este în valoare totală de 22.013.336 lei. Consiliul Județean asigurând cofinanțarea proiectului.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții comunei Rodna, prin asigurarea unei intervenții sociale în domeniile sociale relevante, respectiv în educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale și cetățenești ale membrilor comunității.

Grupul țintă al proiectului este constituit de 600 de persoane marginalizate din comuna Rodna, dintre care 240 de etnie romă.

Astfel, 250 de copii vor fi sprijiniți în procesul educativ și 50 de părinți împlicați în activitățile educaționale, 300 de persoane vor fi implicate în vederea stimulării și ocupării pe piața muncii (150 de persoane de etnie romă și 120 de femei).

„Îmi place foarte mult cum sună titlul proiectului. Da, cred că toți cei care suntem de bună credință și avem minim de creștinătate în noi trebuie să fim solidari cu cei care au avut mai puțin noroc decât cei care au avut mai mult. La Consiliul Județean, avem două proiecte asemănătoare, Impact Lechința și Impact Teaca, în valoare de peste 12 milioane de euro. E extrem de complicat, proiectele nu sunt ușor de derulat, sunt ținte pe care UE le urmărește cu foarte mare atenție. Îl felicit pe Tinu Grapini, pe parteneri, pentru asumarea unui astfel de proiect, care nu este simplu, dar care, la final, va aduce beneficii consistente pentru Rodna”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Rezultate anticipate ale proiectului: 190 de persoane participante la cursuri de formare în domenii cerute pe piața muncii locală și subvenționate, 100 de persoane  integrate pe piața muncii, 100 de locuri de muncă subvenționate, 100 de persoane formate cu competențe antreprenoriale, 30 de afaceri subvenționate, 50 de persoane vârstnice spijinite prin furnizarea de servicii sociale integrate, 77 de persoane cu dizabilități sprijinite, 350 de persoane beneficiare de servicii socio-medicale de prevenție, 30 de locuințe îmbunătățite, 2 festivaluri locale privind toleranța și promovarea incluziunii sociale, 70 de tineri implicați în acțiuni de combatere a discriminării, 200 de persoane beneficiare de servicii sociale specifice și de informare cu privire la violența domestică.

„Este un proiect care are rolul să schimbe, în totalitate, comunitatea și comuna noastră. De mâine, vom trece la treabă și vom implementa proiectul de 5 milioane de euro, pentru ca dumneavoastră să vă regăsiți fiecare în acest proiect. Este unul din proiectele pe care le-am scris, un proiect ambițios, care are să schimbe total comunitatea noastră, care are să ne unească, ca și comună, pentru că discutăm de toți locuitorii comunei Rodna, cei care o să fiți prinși în proiect și o să beneficiați de această finanțare europeană, care este binevenită”, le-a transmis primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, celor prezenți.

Sursa: ObservatorBN

  • Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a semnat la Ministerul Dezvoltării, un contract în valoare de 1 milion de lei ( 214.518 euro), pentru amenajarea unui drum și construirea unui pod peste Meleș, în localitatea Rusu de Jos, ce aparține de Beclean.

Mai mult, acest proiect va face parte dintr-un traseu turistic care va lega Nușeniul de Băile Figa.

  •  Vești bune și  pentru comuna Căianu Mic. Încep lucrările de asfaltare la toate cele 46 de străzi din comună.

Multumim pentru sprijinul acordat domnului Paul Stănescu – Vicepremier al României și Ministru al Dezvoltării și domnului Emil Radu Moldovan – Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Suntem o comunitate unită, o comunitate puternică, o comunitate care reușește” spune Paul Știr, primarul comunei Căianu Mic

Valoarea totală a proiectului de asfaltare a străzilor se ridică la 2,5 milioane euro, iar suma respectivă va fi asigurată din bugetul Uniunii Europene și bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

#DeȘtiut

 

 #SuntemFapte #InvestimÎnViitor #CreștemBistrițaNăsăud

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: