Sănătatea este fundamentală pentru o societate care vrea să aibă grijă de cetățenii ei, iar investiția în acest domeniu, făcută în județul nostru, aduce beneficii diverse: accesul populaţiei la servicii de sănătate de înaltă calitate, performanță în domeniu și… ne aduce tinerii medici, acasă sau îi convinge să rămână aici. Un lucru despre care nu puteam să vorbim, acum câțiva ani.

  • Medicul Mihaela Albu s-a specializat sub coordonarea şefului chirurgilor plasticieni în Germania, dar a ales să se întoarcă în România şi să facă performanţă la Spitalul Judeţean de Urgență Bistriţa, unde conduce operaţii reparatorii complexe.

Mihaela Albu are 35 de ani şi este singurului medic specializat în chirurgie plastică şi micro-chirurgie reparatorie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Originară din Bihor, ea a ajuns la noi în județ, în 2016, după ce s-a pregătit în Cluj-Napoca, iar din anul II s-a îndreptat spre chirurgie plastică şi microchirurgie reparatorie, încântată de inovaţiile din acest domeniu de activitate.

A învăţat de la şeful chirurgilor plasticieni din Germania, având ocazia să petreacă doi ani de rezidenţiat, în perioada 2014-2016, în Germania, la Spitalul „Rotes Kreuz“ Kassel, sub îndrumarea profesorului Ernst Magnus Noah, care la acea vreme era preşedintele Asociaţiei Chirurgilor Esteticieni din Germania. Deşi a mers în Germania, o ţară care o fascina de când se ştie, cu gândul de a rămâne, în 2016 a luat decizia de a se întoarce în ţară.

A decis să vină la Bistriţa datorită încrederii pe care i-au câştigat-o managerii spitalului judeţean. Unitatea medicală a fost reabilitată în ultimii ani, doar în blocul operator al spitalului fiind investiţi 6,5 milioane de euro.

„Am avut norocul să primesc dotările de care am avut nevoie ca să pot să-mi desfăşor activitatea şi să fac operaţii, de la cele mai simple la cele mai complexe. Tot ce am avut nevoie, de la microscop, la motor chirurgical, toată aparatura necesară mi-a fost achiziţionată“. Pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnici şi aparaturi în domeniu, specialistul merge de câteva ori pe an la congrese în Germania şi la schimburi de experienţă.

„În Bistriţa se fac aceleaşi operaţii ca şi în centrele universitare, cel puţin din punctul meu de vedere. Nu sunt cazuri pe chirurgie pastică care să nu poată fi rezolvate la Bistriţa şi să meargă în altă parte. Cam asta mi-am dorit. Când am venit în Bistriţa mi-am dorit să pot să fac aceeaşi performanţă cum se face în Cluj şi Târgu Mureş, pentru că fac asta cu pasiune şi dacă mi-ar fi redus activitatea acest oraş cred că nu mi-aş fi dorit să rămân“ – medic Mihaela Albu

Sursa: Adevărul

„Sănătatea înainte de toate! Vrem să avem cel mai bun sistem de sănătate din Transilvania. Am atras investiții și am alocat de la bugetul județului 18 milioane de euro pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sistemului medical din județul Bistrița-Năsăud. Toate aceste investiții au atras medici specialiști, care lasă marile centre universitare și vin la Bistrița să profeseze, pentru a asigura servicii medicale de calitate.”- Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

Felicitări Mihaela Albu, ne bucurăm foarte mult că ai ales să vii la noi în județ!

Dacă tot suntem la capitolul performanță, amintesc doar că bistrițeanul nostru, Tibi Ușeriu mai are aproximativ 70 de kilometri până la finalul cursei 6633 Arctic Ultra și este aproape de a obține a treia victorie consecutivă la cel mai greu ultramaraton din lume.

Hai, Tibi #PânăLaCapăt, pune din nou

județul pe harta performanței! #DincoloDeLimite

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: