Astăzi este despre Tibi Ușeriu, omul care a sfidat gerul de la Cercul Polar, viscolul, singurătatea deșertului alb și a reuşit, pentru a treia oară la rând, să câștige cel mai dur ultramaraton din lume – 6633 Arctic Ultra.

Victoria, determinarea, puterea, perseverența, sacrificiile, rănile toate sunt ale lui, în schimb noi trebuie să-i oferim apreciere și să-nvățăm din lecția de ambiție pe care ne-a oferit-o.

Așa că, să ținem minte cele trei cuvinte și să le repetăm: Până la capăt! 

Tibi la prima vedere, tu ai reușit să câștigi cea mai grea cursă din lume, dar de fapt ai reușit și mai mult, ai reușit să ne faci să realizăm că imposibilul poate să devină posibil, dacă vrem cu adevărat și ne mobilizăm. De asemenea, ai dus steagul României pe primul loc, iar imnul nostru a spart liniștea de la Polul Nord.

Și Tibi, știi ce ai mai reușit să faci? Ne-ai unit! Noi, toți românii vorbim despre tine. Mai avem încă un motiv să spunem cu mândrie că suntem români.

Trecutul tău? Încă o lecție pe care ne-ai oferit-o: trecutul nu încurcă viitorul! Ce a fost, a fost, ce este în prezent și ceea ce urmează este important.

Apoi, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără MUNCĂ!

Ești un exemplu pentru noi toți, ne motivezi și cu siguranță voluntarii de la Tășu devin și mai puși pe fapte bune, când te au pe tine ca sursă de inspirație.

Aș putea să scriu despre tine cel puțin 617 rânduri, câte unul pentru fiecare kilometru pe care l-ai parcurs, dar cuvintele sunt de prisos, faptele tale înving orice vorbe.

No, felicitări și te așteptăm acas’, aici unde-ți place ție cel mai mult, între munții Bârgăului!

Nu în ultimu rând, e musai să felicităm și ceilalți români care au participat anul acesta la 6633 Arctic Ultra. Avram Iancu, Levente Polgar şi Florentina Iofcea. Alături de Tibi, sunteți cu toții pe primul loc, în sufletul nostru.

#DincoloDeLimite #PânăLaCapăt

”Nu renunța, nu te opri, mai fă un pas. No, așa. Acum, încă unul. Are sens, merită. E tot ce contează. Bagă la cap astea trei cuvinte mari și repetă-le: Până la capăt!” – Tiberiu Ușeriu, în cartea „27 de pași”


#DeȘtiut

  • Tiberiu Ușeriu a câștigat, în 19 martie 2016, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi extreme.
  • A urmat apoi ediția din 2017, când a devenit primul sportiv care reușea să câștige doi ani la rând Ultramaratonul Arctic. Iar acum, în 2018, Tibi Ușeriu scrie din nou istorie: a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul. De data aceasta, a reușit și mai mult: a încheiat victorios 617 kilometri, cu 57 mai mulţi decât in 2017.

„Corpul e un soldat. Trebuie să asculte ordinele orbește, să sară în apă chiar dacă nu știe să înoate, să moară pentru patrie, să meargă #PânăLaCapăt deși, aparent, nimic nu pare să aibă sens. Apoi mai povestim. După linia de finiș, ne lingem rănile și vedem ce a mai rămas din noi.”- Tibi Ușeriu în cartea „ 27 de pași ”

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: