Viitorul poate să fie o promisiune sau poate să fie o provocare, însă știm sigur că fiecare act mărunt pe care-l facem în prezent, ne duce spre el. De aceea, nici nu are rost să-l tot profețim, ci să-l construim împreună, să-l facem posibil!

Cele două mari domenii are prezentului, care ne duc spre acest viitor al binelui sunt educația și sănătatea.

Despre investițiile în sănătate, am scris zilele trecute și sunt foarte mândru că avem la noi în județ unul dintre cele mai moderne spitale din ţară. Lucrul acesta a fost posibil prin muncă, ambiție, investiții, tenacitate. Așa cum zice Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, „Investițiile de peste 20 de milioane de euro ale Consiliului Județean în sistemul de sănătate dau roade!”

Apropo de sănătate, avem încă o #VesteBună, analizele pentru depistarea hepatitei B și C vor fi gratuite, începând de luna viitoare, cu trimitere de la medicul de familie. Cei care au virusul hepatic își vor putea face și investigațiile ulterioare gratuit, prin internare de zi, inclusiv cei cu hepatita D. În prezent, doar pacienții care au boala într-o stare avansata primesc gratuit tratamentul pentru hepatita C. Sursa:

  • Pod de carte de la Măgura Ilvei către Chișinău!

Prin grija primarului Valer Avram și a preotului paroh Mircea Prunduș, comuna Măgura Ilvei a făcut o importantă donaţie de carte pentru românii de peste Prut. Este vorba de 10.000 de volume predate săptămâna trecută părintelui Victor Ghimpu, reprezentantul Mitropoliei Basarabiei. #SuntemFapte

  • Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a anunțat o oportunitate pentru elevii care doresc să studieze la vara. Studii gratuite în Oxford pentru elevii bistrițeni!

Școala de vară se va desfășura în perioada 25 august – 2 septembrie în Oxford, Marea Britanie. Sunt așteptați elevi care au cetățenie română și provin din familii modeste – nu mai mult de 1.500 lei net pe lună pe membru de familie.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 aprilie 2018, ora 23:59 EEST (ora României).

Toți candidații vor fi informați despre decizia noastră până în iulie. 

Școala de vară este destinată tinerilor care, altfel, nu ar fi capabili să finanțeze această experiență.

Nu căutăm câștigători multipli în cadrul Olimpiadelor internaționale care și-au stabilit deja calea în urmărirea învățământului superior la instituții de renume.

Dorim să oferim o șansă celor care au în continuare îndoieli și care nu au luat încă o decizie cu privire la cariera lor, dar care prezintă un mare potențial atât în ​​ceea ce privește performanța academică, cât și implicarea comunității”, este anunțul publicat pe ISJ Bistrița-Năsăud.

Sunt eligibili elevii care au terminat clasa a X-a sau a XI-a, elevi curioși și dornici să evolueze în mediul academic.

Costurile vor fi suportate în întregime de către organizatori.

Aplicația poate fi completată AICI.

Sursa: Bistrițeanul.ro

  • Burse majorate!

Bursele studenților doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, au fost majorate, începând cu această lună. Detalii aici: 

Viitorul la prezent!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: