Echipa de la Ministerul Apelor și Pădurilor, arată foarte multă implicare în problemele actuale ale mediului și este deschisă la dialog, scopul fiind unul singur, acela de a proteja mediul înconjurător. După mai multe întâlniri regionale pe probleme de silvicultură, una dintre ele având loc chiar la Bistrița, unde au fost invitați reprezentanţi ai ocoalelor silvice şi mediului de afaceri cu lemn, acum domnul ministru Ioan Deneș deschide calea către discuții și dezbateri cu ONG-urile cu activitate în zona de mediu.

  • Specialiști din Ministerul Apelor și Pădurilor și reprezentanți ai ONGurilor cu activitate în zona de mediu au convenit să constituie un grup de lucru în cadrul căruia să discute periodic problemele sectorului forestier pentru a găsi soluții comune.

”Vom avea discuții deschise, transparente, pentru că interesul – al dumneavoastră și al nostru – este să gestionăm durabil această bogăție a noastră și avem datoria să o lăsăm celor care vor urma, să putem să ne respectăm pe noi înșine, respectând pădurea. (…) Aspectele din sectorul forestier pe care dumneavoastră le indicați astăzi, precum și rezolvările pe care o să le propuneți, vor fi cuprinse într-un document pe care îl vom prezenta Guvernului, prim-ministrului, decidenților, ca să ne asumăm împreună hotărârile luate”, –  ministrul Ioan Deneș .

Reprezentanții ONG-urilor au apreciat deschiderea spre dialog a oficialilor ministerului și au venit cu propuneri constructive. Sursa: 

„Noi suntem într-o perioadă de analiză a sectorului forestier și am avut mai multe întâlniri și dezbateri prin care am reușit să aflăm și să sintetizăm problematica celor care sunt implicați în sectorul forestier. Am avut patru întâlniri regionale cu reprezentanți ai celor cinci domenii de activitate – proprietari de păduri, administratori, operatori economici din exploatare, prelucrare și producători de mobilă.  A urmat o întâlnire cu inspectorii șefi și cu directorii de investiții din cadrul Gărzilor Forestiere”, a spus ministrul Ioan Deneș

  • În cadrul unei conferinţe dedicate Zilei Mondiale a Apei, ministrul Ioan Deneș a subliniat că: „Managementul apei este mult mai eficient şi cu rezultate mult mai durabile dacă refacem suprafeţele de pădure.

“Trebuie să înţelegem că managementul apei este mult mai eficient şi cu rezultate mult mai durabile dacă refacem suprafeţele de pădure şi zonele umede, dacă restabilim conectivitatea râurilor cu luncile inundabile şi dacă creăm zone tampon, de protecţie cu vegetaţie, în lungul cursurilor de apă. Aceste măsuri vor atenua viiturile, vor reduce aportul de nutrienţi în ape şi vor contribui la o mai bună alimentare şi regenerare a apelor subterane. Soluţiile bazate pe natură pot reprezenta alternative la soluţii clasice, structurale, dar şi reprezintă şi posibilităţi de reabilitare sau extindere a unor lucrări de infrastructură, de consolidare sau refacere a obiectivelor care sunt aproape de limita duratei de funcţionare sau care sunt deja degradate.

Aşa-numita “infrastructură verde” poate să aducă, singură sau combinată cu elemente clasice, inginereşti, beneficii echivalente celor create de infrastructura convenţională, dar cu impact negativ minim asupra mediului. În plus, infrastructura verde poate genera şi alte beneficii decât cele directe, beneficii rezultate din managementul apelor, ca de exemplu: furnizarea de biomasă care poate fi folosită pentru producerea energiei electrice şi termice, creşterea biodiversităţii, ceea ce ar contribui la dezvoltarea turismului, precum şi dezvoltarea economiei orizontale”, a subliniat Ioan Deneş.

  • Pe 8 martie s-a semnat, la sediul Ministerului Apelor şi Pădurilor, alături de directorii Administraţiilor Bazinale de Apă din ţară, caietele de sarcini pentru 13 proiecte finanţate prin POIM, AXA 5, Obiectiv Specific 5.1 – reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei, cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră.

În legătură cu acesta, Ministrul Apelor și Păduriloe Ioan Deneș, subliniază că indiferent de forma şi stadiul finanţării – fonduri europene şi bugetul de stat, proiectele care se derulează, care urmează a fi derulate sau care sunt în intenţie la nivelul ministerului, inclusiv investiţiile şi proiectele care sunt la Administraţiile Bazinale, le va monitoriza personal.

Felicitări pentru activitatea de până acum, domnule ministru Ioan Deneș și mult spor la muncă, deoarece este un minister cu o activitate complexă și pentru o cauză foarte importantă, mediul înconjurător!

PS: Managerul spitalului, Gabriel Lazany, a anunțat că se scot la concurs 5 posturi de medic pentru UPU SMURD Bistrița. 

  • medic primar confirmat în specialitatea Medicină de urgență – un post cu normă întreagă
  • medic specialist confirmat în specialitatea Medicină de urgență – două posturi cu normă întreagă
  • medic Medicină generală cu drept de liberă practică, având atestat în Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească – două posturi cu normă întreagă
  • Cei care doresc să se angajeze pe aceste posturi pot obține relații suplimentare de la serviciul de resurse umane al spitalului, la numărul de telefon 0263 214818.
Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: