Se spune că oamenii de cuvânt, spun un lucru, apoi se și apucă de muncă, iar diletanții își tot fac planuri peste planuri și până la urmă ajung să nu mai făptuiască nimic. Faptele arată că echipa noastră face parte din prima categorie, iar proiectele implementate demonstrează acest lucru.

  • Așa cum a anunțat Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan –  a început lucrul la ranforsarea DN 17 D (Nepos-Feldru) și imediat după Sărbătorile de Paște va începe și pe tronsoanele Feldru – Sângeorz-Băi – Maieru – Rodna.

Tot după Paște vor începe lucrările de ranforsare pe DN 17 D, de la Salva la Coșbuc, Telciu și Romuli!Sunt lucrări de care era mare nevoie pe această zonă, dat fiind traficul foarte mare și modul în care s-a degradat acest drum în urma sezonului rece.

  • Pe data 9 aprilie, în a doua zi de Paști, în comuna Șanț va fi inaugurat cel mai modern așezământ de cultură din zona rurală a județului Bistrița-Năsăud.

Centrul Cultural din Șanț va impresiona atât prin arhitectură, compartimentare, cât și prin funcționalitate ori dotări, investiția ridicându-se la circa 5 milioane de lei, asigurați din bugetul local. Clădirea va avea o sală de evenimente și spectacole de 1.000 de locuri.

Este un obiectiv modern, care, într-adevăr, lipsea comunei. Este o investiție care ne bucură, ne face mai optimişti în ceea ce priveşte realizarea programului pe care ni l-am propus, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor localnicilor şi pentru a aduce îmbunătăţiri vieţii în comunitate. Am dorit ca acest edificiu să reflecte bunăstarea şănţenilor, să fie un adevărat simbol al comunei noastre, iar prin materialele principale folosite la construcţie, lemnul şi piatra, am dorit să fie pusă în valoare tocmai bogăția naturală ce reprezintă Șanțul”- primarul Ioan Szabo.

  • Ne dorim ca până la sfârşitul anului toate gospodăriile din Ilva Mică să aibă apă şi canalizare. – primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea

La începutul acestui an, reţeaua de apă şi canalizare a fost predată operatorului judeţean Aquabis, iar până la sfârşitul lunii septembrie întreaga comunitate va beneficia de apă şi canal.

Fondurile europene sunt şi ele prezente la Ilva Mică. Două astfel de proiecte au fost aprobate pe Măsura 7.2 şi vizează infrastructura de drumuri comunale care urmează să fie reabilitate pe o lungime de 5 kilometri, cu o valoare de 1 milion de euro. Cel de-al doilea proiect are ca obiect construcţia unei noi grădiniţe  pentru care a fost deja obţinut avansul şi urmează să fie licitată execuţia proiectului tehnic şi a lucrărilor de construcţie. Valoarea este 500 de mii de euro.

De asemenea, în această perioadă a avut loc şi vizita în teren pentru amenajarea unui cămin cultural în locul fostei primării valoarea lucrărilor fiind de 500 de mii de euro. În cel mai scurt timp va fi amenajată o nouă piaţă agroalimentară din fonduri europene, în valoare de 100 de mii de euro.                                                                                                                            Sursa: Răsunetul

  • START la Start-up! Ministerul pentru IMM-uri a publicat procedurile de implementare pe 2018 ale programului Start-Up Nation.

Poți intra AICI să vezi condițiile și mai multe detalii, iar AICI să descoperi idei de afaceri mici – 5 startup-uri pe care le poți lansa rapid.

  • Costumul popular de pe Valea Someşului va fi promovat, în anul Centenarului, în Statele Unite ale Americii!

Această frumoasă inițiativă aparține Asociaţiei Culturală “Năsăudeanca”, în parteneriat cu Asociaţia “Produs în Bistriţa-Năsăud” şi creatorul popular Virginia Linul.

Delegaţia Asociaţiei Culturale “Năsăudeanca” şi a partenerilor va fi prezentă, în perioada 30 martie – 15 aprilie, la manifestările organizate de Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Arizona în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri, ocazie cu care vor fi expuse costume populare din ultimii 100 de ani, fotografii cu imagini de la activităţi importante de promovare a costumului popular din zona Năsăudului şi produse tradiţionale realizate în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Prin acest proiect se doreşte prezentarea evoluţiei costumului popular românesc în ultimii 100 de ani, promovarea tradiţiilor din Ţara Năsăudului şi creşterea gradului de conştientizare a prezenţei elementelor de inspiraţie tradiţională în moda contemporană.

#MândruDeBistrițaNăsăud și de oamenii faini care promovează tradițiile și vor să le ducă mai departe …

până-n SUA!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: