O societate așa cum ne-o dorim cu toții, se naște dintr-un vis, o mână de solidaritate, un strop de încredere, niște curaj și multă muncă. Pare o rețetă imposibilă, dar aceste ingrediente au făcut posibil orice lucru măreț, orice lucru relevant, cu efecte benefice pentru oameni.

Partea și mai bună este că ingredientele acestea pornesc din noi, nu-i nimic ce trebuie achiziționat sau așteptat de la alții. Deci, ține de noi să transformăm România aceea pe care o visăm, în realitate.

Dovada că rețeta funcționează este faptul că aici, în județul Bistrița-Năsăud avem visuri transformate-n fapte, în proiecte concrete.

  • După cum a anunțat și Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan- am început un proiect unic pentru România: construcția unui Centru pilot de Radioterapie la Bistrița!

Valoarea proiectului va fi de aproximativ 4 milioane de euro și aici se vor putea trata anual aproximativ 1.700 de bolnavi! Structura centrului cuprinde: zonă medicală prevăzută cu buncăre pentru două acceleratoare liniare, CT simulare, Scintigrafie, Brahiterapie, săli de așteptare, vestiare, zona cursare prevazuta cu sală de curs, aplicatii practice, birouri, sala conferinte, zonă de servit masa și spatii de cazare pacienti, tip rezervă individuală cu grup sanitar.

Anual, sute de bistrițeni diagnosticați cu cancer nu ajung să beneficieze de radioterapie din cauza listelor de așteptare foarte lungi la clinicile din Târgu Mureș sau Cluj-Napoca.

Soluția: Președintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, Primarul Ovidiu Crețu, Viceprimarul Municipiului Bistrița, Cristian Niculae și Managerul SJU, Gabriel Lazany au găsit o soluție: Centrul Pilot de Radioterapie la Bistrița cu o capacitate de 1.700 de pacienți anual!

4 milioane de euro și sute de vieți salvate!

Investițiile de peste 20 de milioane de euro făcute în ultimii 6 ani în infrastructura de sănătate a județului nostru au dat roade. Îmi pasă de sănătatea și de viața oamenilor și din acest motiv, sănătatea a fost și este o prioritate pentru mine și colegii mei din Consiliul Județean. Prin fapte, demonstrăm acest lucru!- Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean

  • Lucrările de pe şantierul de la blocul ANL pentru medici, avansează în ritm bun.

Blocul va avea un regim de înălţime P+3E+etaj tehnic, cu 24 spaţii locative, câte două apartamente pe tronson, durata estimată de construcţie fiind de 16 luni. La acestea se adaugă, utilităţile şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcării etc.

Sursa: Răsunetul

„Dacă noi ca autoritate nu putem stimula financiar suplimentar tinerii medici, căutăm soluții pentru a face din Bistrița o atracție pentru tinerii medici: standarde medicale ridicate, dotări și tehnică medicală, precum și posibilitatea pentru tinerii medici de a avea o locuință decentă la costuri reduse. Este un proiect pilot la nivelul României, inițiat de Consiliul Județean în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe. Termenul de finalizare al lucrărilor pentru acest prim bloc este luna ianuarie 2019, dar eu sper că din toamna viitoare tinerii medici se vor putea muta în noile locuințe”, – Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

  • Locuri de muncă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Este vorba despre un post de electrician şi unul de analist programator.

Pentru postul de muncitor calificat – electrician la întreţinere şi reparaţii clădiri, instalaţii, angajarea se va face pe perioadă nedeterminată. Candidaţii trebuie să depună dosarele de concurs până la data de 20 aprilie, concursul fiind programat pentru data de 27 aprilie. De asemenea, cei interesaţi de acest loc de muncă trebuie să deţină o diplomă de calificare în specialitatea postului şi minim 3 ani vechime în meserie.

În ceea ce priveşte postul de analist programator, acesta este disponibil la Serviciul Informatic pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă şi să aibă minim 6 luni vechime. Concursul va avea loc în data de 8 mai, iar candidaţii trebuie să depună dosarele de concurs până la data de 27 aprilie.

Cei care doresc să se angajeze pe aceste posturi pot obține relații suplimentare la numărul de telefon 0263 214 818, precum şi pe site-ul unităţii medicale, unde se găseşte şi tematica şi bibliografia pentru concurs.

  • … și articolul se încheie cu suma ingredintelor despre care spuneam la început: ECHIPĂ!

În seara aceasta, #EchipaDeSufletABistrițenilor – CSM Bistrița a câștigat, pe teren propriu în meciul cu CSU Danubius Galați. Scor de 24 – 18! Felicitări!!!

…Vom continua!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: