„Singurul lucru pe care aș putea să-l spun este că trebuie să crezi în tine și niciodată să nu cedezi. Eu am crezut cu disperare că se poate într-o zi. Sfatul meu e să nu cedeze niciodată”.

Acestea sunt cuvintele unei luptătoare, unei campioane, unui model al nostru, al tinerilor și nu numai, Simona Halep.

Ajunsă în România, după ce a obținut trofeul la Roland Garros, Simona Halep ne demonstrează că munca, disciplina, lupta și ambiția te ridică, te fac să urci și să-ți construiești o carieră solidă.

Cuvintele și reușita ei sunt ale ei, noi putem doar să ne bucurăm și să-i mulțumim că prin ea, România este pe primul loc.

Țara aceasta, oricum este frumoasă, însă doar prin noi se poate ridica. România va crește prin forța muncii și ideilor noastre.

Până la urmă, acesta este secretul, fiecare să muncim, să credem în noi, să facem zi de zi un pas, cât e el de mic și indiferent de piedici, să nu cedăm.

…. și ar mai fi ceva, să scoatem ura din comunitate!

Când s-a construit ceva din ură, dezacord și conflict? Niciodată!

Societatea se dezvoltă prin muncă, înțelegere, încredere, cooperare, idei, creativitate, investiție…, investiția în oameni.

Îți mulțumim Simona, că ne ești exemplu și că pui România pe locul 1.

Astăzi mă pregăteam să scriu despre lucrurile bune care s-au mai întâmplat în județ și dacă tot am început acest articol, las aici următoarele vești bune:

  • Spitalul Județean de Urgență Bistrița va trece printr-o nouă serie de modernizări pentru amplasarea unui nou Computer Tomograf și a unui RMN!

Așa cum a anunțat Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, proiectul în valoare de 3.2 milioane de lei, asigurat de Consiliul Judetean, va oferi pacienților servicii de imagistică medicală de ultimă generație și avine în completarea programului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe în valoare de 2.7 milioane de euro! Noile aparate CT și RMN vor fi funcționale în septembrie! Mai multe detalii, aici: https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/1767271039993102

  • Proiectul “Construire Poduri în Comuna Tiha Bîrgăului” este în derulare, lucrările fiind deja începute la podul din Tiha de la “Bodeu”.

Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare de peste 2.000.000 lei acoperă construcția a cinci poduri peste Râul Tiha. Informații suplimentare, aici: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1956712201027226&id=671105796254546

  • Pentru a crește condițiile de confort pentru elevii comunei Tiha Bîrgăului, a fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea și modernizarea, Școlii Gimnaziale Valea Tureacului.

Investiția, în valoare de 662.285 lei, este realizată cu fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Totodată vor fi executate și lucrările necesare obținerii autorizațiilor de funcționare, DSP și ISU.

Detalii, aici: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=750598265330047&id=100011396423169

Felicitări echipei faptelor de la Tiha! Sunteți unexemplu de reușită!

  • Avem vești bune și de la Prundu Bîrgăului. Acolo se construiește o nouă școală generală! Valoarea contractului este de 3.745.961,35 de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Clădirea școlii gimnaziale din Prundu Bîrgăului va avea un regim de înălțime de P+2E, o suprafață desfășurată de 2.086 mp, va avea 12 săli de clasă și laboratoare, birouri, spații tehnice și grupuri sanitare moderne, incusiv pentru elevii cu dizabilități.

După finalizarea construcțiilor, clădirea veche a școlii va intra în reabilitare, urmând să fie ulterior folosită de elevii din clasele I – IV. Sunt, în prezent, 1400 de elevi în comună, inclusiv la liceu, iar construirea unei clădiri noi este absolut necesară.

Aici puteți vedea în ce stadiu se află construcția:

  • Tot în sfera educațională, Primăria orașului Beclean de această dată întreprinde demersurile necesare pentru a obține finanțările necesare pentru reabilitarea, modernzarea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Albă ca Zăpada”.

Proiectul prevede amenajarea unor săli de aprovizionare, a unei cantine, a unui spălător și uscător, a unui spațiu de joacă cu tobogan etc. Puteți vedea conceptul proiectului în linkul următor: 

  • La nivel național, în domeniul agriculturii, este de remarcat activitatea ministrului Daea, care a reușit să acceseze 5,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană într-un an si jumătate.

Banii europeni sunt investiți pentru a susține fermierii pe unitatea de suprafață, pentru plătile directe pe suprafață, pentru a echilibra economic și a ține într-un echilibru financiar fermierul. În plus, fondurile vizează și proiectele și programele specifice zonei rurale, în drumuri de tarlale, în investiții în zootehnie și in irigații. Detalii:

  • Rămânând tot în sfera agriculturii, la capitolul proiecte de succes, este important să menționăm Programul “Tomate”, întrucât la ora actuală peste 8.600 de producători de legume sunt cu tomate româneşti pe piaţă, în contextul în care România importă masiv legume şi fructe din ţări non-UE, unele fiind contaminate cu pesticide.

Roşiile româneşti sunt sigure pentru consum, rezultatele analizelor atestând că nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide

  • O altă veste bună pentru fermieri a fost alocarea de fonduri de 60 de milioane de euro pentru centre de colectare a laptelui.

Suma urmează să fie investită în crearea de centre de colectare a laptelui din zona montană. Se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile și, în plus, există posibilitatea ca intensitatea sprijinului să fie majorată cu 20 de puncte procentuale. Informații suplimentare, aici:

  • Se investește în fermele mici și mijlocii și în tinerii fermieri!

Drept urmare, sunt mai mulți bani alocați acestora! Prioritatea principal a Comisiei Europene este de a susține fermele mici si mijlocii, dat fiind faptul că acestea reprezintă majoritatea exploatațiilor din spațiul intracomunitar. Mai mult, se va pune un mai mare accent pe susținerea tinerilor fermieri. Fermele mici si mijlocii vor primi un sprijin financiar mai mare pe hectarul de teren agricol, iar tările membre vor trebui sa dedice 2% din alocarea financiară aferentă plătilor directe doar pentru susținerea tinerilor fermieri. Comisia Europeană propune ca Politica Agricolă Comună post 2020 să ofere fonduri europene fermierilor și pentru investițiile în protecția mediului.

  • Nu în ultimul rând, un proiect ambițios și folositor pentru mediu ajută practice antreprenorii să facă bani salvând planeta!

Mai exact, startup-urile și antreprenorii care au dezvoltat un model de business în domeniul economiei circulare, bazate pe reciclare și reducerea deșeurilor, pot câștiga un premiu în valoare de 25.000 de euro. Înca de la începutul anului 2015, Comisia Europeană a pus bazele unui pachet economic care să se axeze pe reciclarea resurselor, în toate statele membre UE. Pachetul include numeroase măsuri care acoperă întregul ciclu de viață al produselor, de la etapele de concepție și productie până la consum și o mai bună gestionare a deșeurilor, atunci când produsele ajung la sfârșitul vieții lor utile. Aici, mai multe detalii:

România crește, prin muncă, dacă ne unim forțele, lăsăm ura la o parte, muncim, muncim, muncim și nu cedăm!

#SuntemFapte

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: