Iubim satul românesc pentru că de acolo ne tragem cu toții, acolo s-au născut tradițiile, acolo sunt „valorile curate” și tot acolo se dezvoltă unul dintre cele mai importante bogății ale noastre, agricultura.

Însă mediul rural nu are nevoie doar de vorbe, de elogii, ci de o dezvoltare și o implicare reală a tuturor celor care pot să schimbe destinul satului românesc.

Drumul salvării României rurale începe de la apă-canal- asfaltări și continuă cu proiecte care să aducă oamenii împreună!

 • Echipa noastră, echipa faptelor a început deja acest demers și pentru prima dată după 30 de ani se asfaltează drumul de pe Valea Someșului și Valea Sălăuței!

Oamenii care au mișcat aceste lucruri: Președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan și Narcis Neaga, Directorul General CNAIR!

„Vreau să îi mulțumesc domnului Narcis Neaga, Directorul General CNAIR, pentru că a înțeles importanța acestor proiecte și le-a susținut. Concret, vor continua lucrările la tronsoanele Feldru – Ilva Mică – Sângeorz-Băi – Maieru – Rodna și Salva – Cosbuc – Telciu, urmând ca în perioada următoare să fie definitivate documentațiile tehnice și pe tronsoanele Telciu – Romuli – Dealul Ștefăniței și Rodna – Șanț – Valea Mare – Rotunda.

De asemenea, am avut o discuție constructivă legată de centura ocolitoare a Municipiului Bistrița și de implicarea noastră ca autoritate locală în elaborarea studiilor de fezabilitate pentru o șosea expres care să ne conecteze de orașul Dej.”- Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

 • Toată populația comunei Prundu Bîrgăului va avea, în următorii doi ani, acces la rețeaua de apă și peste 90 la sută, la rețeaua de canalizare!

Primăria Prundu Bîrgăului derulează un proiect de 5.455.818,99 de lei care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare a comunei.

Proiectul, “EXTINDERE REȚEA DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGĂULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, include realizarea a 2807 ml de conductă de alimentare cu apă și 8380 ml de canalizare.

“În prezent, comuna Prundu Bîrgăului dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă la care sunt racordați cca. 95% din locuitori și de un sistem de canalizare. Rețeaua nu acoperă însă toate străzile comunei, existând gospodarii ce nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare. După implementarea acestui proiect, toată populația comunei Prundu Bîrgăului va avea acces la rețele de apă și peste 90% la rețeaua de canalizare, excepție vor face localnicii care au case în zone izolate, greu accesibile” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Lucrările cuprinse în proiectul “EXTINDERE REȚEA DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGĂULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD” sunt împărțite în două loturi – Lotul 1 EXTINDERE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ și Lotul 2 EXTINDERE REȚEA DE CANALIZARE, iar termenul pentru realizarea investiției este de 24 de luni.

 • Lotul 1 – extinderea sistemului de alimentare cu apă, include:
  – 2807 ml de conductă de alimentare cu apă
  – 12 bucăți hidranti de incendiu
  – 10 cămine de vane din beton prefabricat
  – 40 cămine de branșament prefabricate
 • Lotul 2 – extindere rețea de canalizare, include:
  – 8380 ml de conductă de canalizare
  – 1463 ml conductă de refulare
  – 198 cămine de vizitare din beton
  – 5 stații de pompare prefabricate
  – 253 racorduri

Felicitări echipei primarului Doru Crișan! Demonstrați că orice este posibil, dacă există determinare și muncă serioasă.

 • De asemenea, primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrîncean, tocmai a anunțat că a semnat al 7-lea proiect cu finanțare nerambursabilă pentru comună.

Este vorba despre proiectul prin fonduri europene “Reabilitare și modernizare Cămin Cultural în localitatea Josenii-Bîrgăului” cu o valoare de 1.506.405,16 lei.

În plus, în maxim două săptămâni va semna și al 8-lea proiect, cu finanțare nerambursabilă prin Măsura 7.2 “Modernizare infrastructură rutieră” (asfaltare străzi).

Felicitări #EchipaFaptelor din Josenii Bârgăului!!!

 • Veștile bune, continuă! La Liceul Tehnologic Lechința a fost inaugurat un teren de fotbal cu gazon sintetic și dotat cu instalație de iluminat nocturn. Investiția se ridică la 250.000 de lei și a fost realizată din bugetul local al comunei.

Cu această ocazie au avut loc activități sportive dedicate Lunii Olimpice, organizate de organizată de Cercul ”Citius, Altius, Fortius” Lechința și coordonate de prof. Alexandru Gherman, inclusiv un meci de fotbal între elevi.

Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, le-a transmis copiilor să facă sport cât mai mult pentru un stil de viață sănătos.

”Acest teren sintetic încununează practic obiectivele de investiții pentru sport realizate în Lechința, după arena cu gazon natural și sala de sport”, a spus Romeo Florian.

Pe teren vor avea acces elevii în timpul orelor, iar în restul zilei, dacă există solicitări din partea tinerilor sau pentru meciuri de old boys, acesta va putea fi închiriat în baza unei hotărâri pe care o va emite Consiliul de Administrație al liceului.

Poate că nu se mai trăiește conform tradiției pure, dar civilizația rurală este acolo, se resimte și merită păstrată într-un mediu al zilelor noastre, cu străzi asfaltate, canalizare, un mediu unde trecutul își dă mâna cu prezentul și unde îți tihnește să trăiești.

*Sursă

De drag de satul românesc și de oamenii care știu că veșnicia s-a născut acolo, investim în mediul rural și în căile de legătură dintre comune și orașe!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: