De curând, am recitit un discurs a lui John F. Kennedy, în care zicea așa „Întrebați ce puteți face voi pentru țara voastră”. Cred că de aici putem începe fiecare să ne întrebăm, să ne răspundem și SĂ FACEM ceva concret, cât putem, pentru țara aceasta. Dezbinarea, dezacordul nu ajută, dimpotrivă! Continuând cu ceea ce zicea Kennedy, „Ridicați ochii dincolo de prejudecățile de azi, spre speranțele de mâine.”

Sunt acele vorbe care te încurajează să treci la fapte, iar echipa noastră a trecut deja la ele!

  • Am dat startul săptămânii imperativ, cu Ordinul de începere a lucrărilor pentru costruirea podului peste râul Bistrița în localitatea Josenii-Bârgăului.

„Dintre cele 8 proiecte la care lucrăm de un an și jumătate, acesta este primul care intră în execuție. Este important ca cetăţenii să retina că nu este ușor să accesezi fonduri pentru comunitate, sunt pași mulți, anevoioși, însă perseverența și dorința de dezvoltare este cheia reușitei.”- primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrînceanu

Detalii, aici: https://bit.ly/2ynYt15

  • Cu mare bucurie, alături de Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și oameni importanți de cultură din județ, a fost inaugurată la Glodeni o filială a Bibliotecii Județene.

În acest raion din Republica Moldova, înfrățit cu Bistrița-Năsăud, filiala Bibliotecii “George Coşbuc” are un număr de 5000 de volume din literatura românească și cea universală și ne bucurăm că am putut să facem acest gest pentru frații noștri de peste Prut! Puteţi afla mai multe urmând linkul: https://bit.ly/2M5roct

  • Printre ultimele proiecte de amploare cu care ne mândrim, consider că este important de menţionat Via Transilvanica.

Este proiectul cu care Tășuleasa Social a trecut la o altă etapă alături de voluntarii săi, întrucât are ca ţintă amenajarea unui traseu care se întinde pe 950 de kilometri, de la Drobeta Turnu Severin la Putna. În total, drumul străbate 10 județe. Ambiţiosul proiect aduce împreună autoritățile statului şi mediul privat, demonstrând că acest lucru este posibil! https://bit.ly/2t8Xf50
Alin Uşeriu, Mircea Miclea, Toma Farcane şi Voicu Bojan au pornit la deja la drum, în recunoaştere, pentru a testa pe propria piele traseul, intenţionând să parcurgă o distanţă cât mai mare pe durata a 10 zile. Aici puteţi citi impresiile acestora de pe traseu, alături de imagini impresionante: https://bit.ly/2JO2vW6

 „Ne luăm angajamentul ca până în toamnă, în funcție de cum ne va permite și vremea, să punem borne pe cei aproape 100 de kilometri din județul nostru pe unde va trece #DrumulCareUnește, respectiv prin: Monor, Șieu, Șieuț, Mărișelu, Cetate, Dumitrița, Livezile, Bistrița-Bârgăului, Tiha Bârgăului, Lunca Ilvei și Prundul Bârgăului (traseul trecând prin păduri aflate în proprietatea comunei).
Cu specificația că am evitat drumul asfaltat, circulat, și că va fi un traseu doar pentru a fi parcurs pe jos, la pas sau cu bicicleta.”- președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

  • Veşti bune de la primarul Paul Știr, căminele culturale din Căianu Mare şi Ciceu Poieni vor fi modernizate cu fonduri europene

Proiectul de modernizare a căminelor culturale din Căianu Mare şi Ciceu Poieni, din comuna Căianu Mic, a fost aprobat pentru finanţare. Notificarea a fost transmisă Primăriei Căianu Mic în urma aprobării Raportului de Selecţie de către directorul general al Autorităţii de Management al Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

„Căminul Cultural din Căianu Mic a fost modernizat în anul 2014 cu fonduri de la bugetul local şi fonduri alocate de la bugetul Consiliului Judeţean, iar în perioada următoare se vor moderniza şi căminele culturale din Căianu Mare şi Ciceu Poieni, cu fonduri europene. În perioada imediat următoare vom semna, la Satu Mare, contractul de finanţare pentru acest proiect cofinanţat prin Măsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”, ne-a declarat primarul Paul Ştir.

Practic, cele două aşezăminte culturale vor avea refăcute total şarpanta, învelitoarea, instalaţiile electrice, sanitare, vor fi reabilitate termic, vor fi prevăzute cu sisteme de aer condiţionat şi încălzire modernă. Prin proiect vor fi făcute şi dotările cu mobilier, astfel ca cele două cămine să poată găzdui atât acţiuni culturale, cât şi alte evenimente ale comunităţii.

  • Iubim #EchipaDeSufletABistrițenilor și apreciem rezultatele din cel de-al doilea sezon în Liga Națională pentru CSM Bistrița, pentru că fetele noastre au:

* 10.030 de kilometri parcurși
* 685 de goluri marcate
* 284 goluri salvate de portarii CSM Bistrița – Ana Maria Măzareanu, Cristina Sîntămărean și Viorica Țăgean
* 42 de puncte acumulate
* 26 de etape disputate
* 22 de puncte acumulate în partidele disputate în deplasare
* 20 de puncte acumulate în partidele disputate pe teren propriu
* 17 jucătoare în lot
* 13 meciuri jucate în deplasare
* 13 victorii
Felicit pe această cale cele 8 handbaliste care și-au adjudecat titlul ”Jucătoarea etapei”, cei 4 reprezentanți la lotul național de handbal senioare a României, cele 2 jucătoare în Top marcatoare şi antrenorul de lot național! Detalii: https://bit.ly/2M36jz9

  • Ne mândrim că trăim în România, ne mândrim cu judeţul nostru!

Despre mândria de a fi român şi de a aparţine locului natal, amfitrion al manifestării de suflet de sâmbătă, 16 iunie, din comuna Șanț, prin care festivitățile de încheiere a anului școlar au fost alăturate lansării cărților “Enea Grapini şi ziua cea mare”, scrisă de Florea Grapini, şi “Viața de la capăt”, scrisă de Leon-Iosif Grapini, Primarul Ioan Szabo a vorbit în discursul său despre „privilegiul” de a se fi născut la izvoarele Someșului Mare și de a aproape de piscurile munților Rodnei.

În sala arhiplină a Centrului Cultural „Dimitrie Gusti”, vorbele edilului au atins sufletele audienţei. Aflaţi mai multe despre aceste publicaţii: https://bit.ly/2tjezU8

  • Rămânând tot la capitolul proiecte desfăşurate pe raza judeţului, trebuie să remarcăm realizările domnului Primar din Zagra, Dumitru Bușcoiu. Propunându-și să continue investițiile în satele aparținătoare, pe fonduri europene, azi sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și asfaltare a drumului comunal Zagra-Aluniș, în valoare de 1 milion de euro.

Tot cu bani europeni, în acest an va fi demarat proiectul privind Reabilitarea și asfaltarea drumului forestier Suplai-Țibleș pe o lungine de 4,5 km precum și înființarea de noi drumuri forestiere în satele Poienile Zăgrii și Suplai, pe o porțiune de 1 km. Valoarea investiției ajunge în acest caz la 1,5 milioane de euro.
Urmează reabilitarea Școalii Generale „Nicolae Drăganu”, investiţia de 8,8 milioane de lei pentru realizarea rețelei de canalizare în satele Suplai, Poienile Zăgrii și Zagra.
O altă sursă de finanțare a investițiilor pentru zăgreni provine de la bugetul local al comunei, peste 60% din sumele necesare fiind deja achitate: 300.000 de lei au fost direcționați spre reparațiile la drumurile forestiere – de la Suplai la mănăstire
Cu alți 150.000 de lei a fost modernizat și recepționat deja drumul de la mănăstire de la Bichigiu spre Runcu Salvei (Ideciu).
Totodată au fost prinse la reabilitare și două străzi de interes în satul Aluniș și alte două la Suplai, valoarea lucrărilor ajungând la 300.000 de lei.
Și nu în ultimul rând, cu 150.000 de lei va fi amenajat un stadion pentru localnicii din satele Suplai și Poienile Zăgrii. Acesta a fost amenajat, îngrădit, plantat cu gazon și cel mai probabil va fi dat în folosință la începutul lunii august.
Felicitări domnului Primar pentru implicare!
https://bit.ly/2JWEXdp

  • Trecând la noutăţile de la nivel naţional, APIA a venit săptămâna aceasta cu o veste bună pentru fermieri! AJUTORUL DE STAT LA MOTORINĂ ESTE VIRAT ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

În data de 18 iunie a început transferarea banilor în conturile fermierilor pentru ajutorul de stat la motorină. Fermierii vor primi ajutorul de stat la motorină pentru trimestrul I al anului 2018, perioada 01 ianuarie – 31 martie 2018.

Suma totală plătită va fi de 69.677.225,00 lei, cu sursă de finanţare de la bugetul național, pentru un număr de 10.070 beneficiari și o cantitate totală de motorină de 40.078.676,320 litri. Mai multe amănunte, aici: https://bit.ly/2I0l8jK

  • #DeȘtiut MADR a plătit peste 46,264 de milioane de lei cultivatorilor de roșii.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia agricultorii din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se, astfel, necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie. Detalii, aici: https://bit.ly/2M2UJUF

Poate că nu o să reușim să facem totul, dar cu siguranță am început și continuăm munca!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: