Puterea înseamnă să reuşeşti în orice condiţii să duci la capăt ceea ce ai de făcut, iar la noi în ţară lucrurile chiar prind formă, indiferent de dificultăţile care pot apărea.

 

 • Sunt veşti bune pentru locuitorii comunei Rodna! Se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, pe un tronson ce însumează peste 9 kilometri de drum, operațiune prin care întregul intravilan din comună Rodna se va bucura de asfalt. Felicitări administraţiei locale! Aflaţi mai multe despre acest subiect, aici:

 • Administrația comunei Nimigea a demarat ample lucrări de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ, în vederea autorizării ISU și DSP. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea școlilor din Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Mititei, reabilitarea și modernizarea Şcolii Primare din Mintiu, modernizarea Şcolii Gimnaziale din Tăure, reabilitarea și modernizarea Şcolii Primare și a Grădiniței cu Program Normal din Nimigea de Sus, modernizarea Şcolii Primare și a Grădiniței din Florești. Pentru a citi despre mai multe investiții ale primarului Mircea Runcan, accesați: #InvestimÎnEducaţie!

 • Vești bune pentru locuitorii orașului Beclean! Administrația locală a depus în vederea obținerii de finanțare europeană încă un proiect care are o valoare de 5 milioane de euro. În noul proiect depus spre finanțare sunt cuprinse în vederea reabilitării străzile: Someșului, Mihai Viteazul, Nicolae Bălcescu, Dobrogeanu Gherea, Grigore Silași, Șieului, Griviței, Morii, Valea Viilor, Coldău, Figa, Podirei și nu în ultimul rând strada Parcului până la punte: 

 • Geniul oraşului nostru, surprins în inedite ipostaze, ajunge la București! 16 artişti din diferite generații au participat anul trecut la Bistrița, timp de 7 zile, la tabăra de creație „Orologiul din Turn”. Aceştia își vor expune creațiile inspirate și realizate la Bistrița, într-o galerie de artă din București, în perioada 1 octombrie – 27 octombrie 2018. Pentru detalii, urmaţi linkul:

 • O nouă investigație medicală, Osteodensitometrie DEXA, disponibilă de la 1 octombrie la Policlinica din Bistrița! Echipamentul în valoare de 125.000 de lei a fost achiziționat din fonduri alocate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Investigațiile pot fi efectuate contra cost, costul unei investigații fiind de 60 de lei sau gratuit cu trimitere de la cabinetul de endocrinologie, dr. Alina Filip și dr. Dan Ciovernache: . #InvestimÎnSănătate

 • Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Toamna Bistrițeană va avea loc în zilele de 29 și 30 septembrie 2018, în Complexul de Agrement Heidenfeld din Viişoara! Puteţi consulta programul festivalului aici:

 • O bancă oferă fonduri europene micilor fermieri! ProCredit Bank a semnat un acord de finanţare in valoare de 60 milioane de euro cu Fondul European de Investiţii (FEI). Intreaga sumă va fi folosită pentru finanţarea sectorului agricol şi pentru dezvoltarea rurală. Pentru a vedea cum se poate accesa sprijinul, AICI
 • Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că fermierii vor primi subvenţiile pe 16 octombrie. Ministrul Agriculturii este mulţumit de fermierii din România, iar dovada muncii lor a putut fi întâlnită la târgul de la Buzău unde oficialul a fost prezent. La Târgul de la Buzău s-au putut vedea legumicultori care au beneficiat de programul Tomata, standul de prezentare al staţiunii de cercetare legumicolă, staţiunea fanion a României, unde numai anul trecut au fost omologate 14 soiuri pentru tomate şi care a creat un culoar de apreciere în ţară. Aflaţi mai multe aici:

 • România este cel mai mare producător de nuci din Europa, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor!  Cultivatorii vor să investească într-o livadă de 1.000 de hectare şi o unitate de procesare. Numai cu soiuri românești s-au cultivat în ultimii ani 400 de hectare și alte sunt 300 în pregătire. Cultivatorii vor să se organizeze într-o asociație pentru a investi într-un brand de țară și o unitate de procesare. De asemenea, se caută un fond de investiții pentru cea mai mare livadă cu nuci din România. Aflaţi mai multe, aici:

 

 • Ministerul Sănătății propune înființarea unei Comisii pentru decontarea medicamentelor off-label! “Există pacienți care nu au nicio șansă la tratament dacă nu înființăm această comisie și dacă nu o facem să funcționeze. Există anumite reticențe legate de bugete, legate de farmacovigilență, dar sunt lucruri pe care le putem depăși, pentru că scopul nostru comun este să avem grijă de pacienți și avem neapărată nevoie de această comisie”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

 • Romania ocupă locul 5 in Europa la adoptarea tehnologiei contactless: doua din 3 tranzacţii sunt acum contactless! Progresele tehnologice continue în domeniul plăţilor şi al analizelor de date din întreaga Europă le permit ţărilor să optimizeze constant infrastructura tehnologică regională. În consecinţă, fiecare ţară este capabilă să opereze într-o manieră mai integrată şi mai eficientă. Aflaţi mai multe de aici

 • Se apropie un eveniment foarte important pentru viitorul nostru şi al familiilor noastre. În 6 și 7 octombrie 2018, suntem chemați să aprobăm legea inițiată de trei milioane de români prin care se va clarifica definiția căsătoriei din Constituție! Spune DA pentru Familia Ta:  

 

 

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: