Fiecare carte citită ne mai deschide o uşă de pe coridorul posibilităţilor! De aceea, cărţile sunt mereu la modă!

Aşadar, doresc să încep articolul de astăzi prezentând  cea de-a III-a ediție a Târgului de carte pentru copii și adolescenți „Coșbook”! Aceasta se desfăşoară astăzi şi mâine în curtea Bibliotecii Judeţene.  Aflaţi programul Târgului de carte, aici:

 

 • Astăzi, Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a condus ședința ordinară a Consiliului Județean din luna septembrie și s-au votat și aprobat următoarele proiecte de hotărâre propuse de executiv:

 • Tot în ședința de astăzi, s-a votat și aprobat  reabilitarea secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Alba Iulia. Costul lucrărilor este de 8,8 milioane de lei.   Aflaţi  mai multe accesând:

  Investim în sănătate!

 • Consiliul Judeţean doreşte construirea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7,8 milioane lei. 

 • Din categoria proiecte cu care ne mândrim, e musai de vorbit despre Via Transilvanica! Drumul care uneşte mai are puțin până poate primi primii drumeți în incursiunea pe unele dintre cele mai autentice și frumoase locuri din Transilvania! Deschiderea traseului va avea loc sâmbătă 29 septembrie!

 

 • Primăria Bistrița premiată la Zilele Regio 2018! Au fost premiaţi beneficiarii publici care au avut proiectele cu cea mai mare valoare a granturilor, cu cele mai multe contracte de finanţare semnate pentru mobilitate urbană şi regenerare urbană. Astfel, Primăria municipiului Bistrița a primit trei distincții:

– Diploma de Excelență pentru proiectul Linia Verde de transport

– La Secțiunea mobilitate urbană – municipii reședință de județ, pentru implicarea administrației publice municipale în dezvoltarea de proiecte de mobilitate urbană

– Locul II la Secțiunea cele mai multe contracte de finanțare semnate, pentru un număr de 8 contracte –

 • Asfaltarea străzilor din Prundu Bârgăului a intrat pe ultima sută de metri! Ultimele cinci tronsoane de drumuri comunale, din lotul de 25 de străzi, modernizate cu fonduri obținute prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, au intrat în asfaltare după finalizarea lucrărilor la rețelele de utilități. Proiectul, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2, are o valoare de 5.691.536 lei și prevede asfaltarea a 25 de străzi din comună, cu o lungime de peste 6,5 kilometri. Felicitări domnului primar Doru Crișan, pentru implicare! Mai multe detalii, aici:

 • Lucrările la căminele culturale din Budacu de Jos şi Buduş sunt în grafic! Modernizarea acestora este realizată cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de 1.797.943 lei. Felicitări primarului comunei Budacu de Jos, Florin Simionca!
 • Județul Bistrița-Năsăud admirat în toată splendoarea la parada porturilor populare din Vatra Dornei. Însoțiți de călăreți și cai împodobiți special pentru zi de sărbătoare, printre sutele de persoane din zonele montane ale României îmbrăcate în straie populare s-au aflat și peste 100 de reprezentanți ai Bistriței-Năsăudului, în special ai vechiului Ținut Grăniceresc Năsăudean. În paradă au mai fost reprezentanți din Maieru, Poiana Ilvei, Lunca Ilvei, Sângeorz-Băi, precum și ansamblul profesionist ”Dor Românesc” din Bistrița. Mai multe detalii urmând linkul:

 

 • Anul 2017 – Cifra de afaceri RECORD pentru businessul românesc!  În primul an al actualei guvernări, companiile din România au avut rezultate istorice. Cifra de afaceri totală înregistrată anul trecut, a depășit pragul de 300 de miliarde de euro. Cifra de afaceri a companiilor din România s-a majorat în 2017 cu 8%, la 1.401 mld. lei, cel mai mare nivel atins vreodată de businessul local, atât în lei, cât şi în euro

 

 • Comisia Europeană a aprobat medicamentul imonoterapeutic Imfinzi al AstraZeneca! Acest medicament se foloseşte pentru tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar inoperabil, a căror boală a avansat local, dar fără metastaze.  Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor studului clinic de fază a III-a PACIFIC.  Aflaţi mai multe de i.
 • Ministerul Mediului a publicat un proiect pentru aprobarea ghidului de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Acest program poartă numele de Rabla pentru electrocasnice! Aflaţi cum poți beneficia de un echipament electrocasnic nou, aici:

 • Acceleratorul european IMPACT a lansat un nou apel pentru înscrieri în programul de mobilitate IMPACT Connected Car, dedicat startup-urilor și IMM-urilor din industria automotive. Finanțare de 60.000 de euro!  Acest program este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Inițiativei INNOSUP. Înscrierile sunt deschise până pe 18 octombrie. Aflaţi mai multe, aici.

 • Din categoria români cu care ne mândrim, o menţionăm pe Atena Boca, selectată de Facebook în programul pentru liderii de comunităţi Facebook Community Leadership Program (FCLP). FCLP a fost lansat în luna februarie a acestui an, în cadrul evenimentului Facebook Communities Summit Europe. În urma procesului de înregistrare şi selecţie, programul şi-a anunţat primii finalişti în data de 23 septembrie, în cadrul summit-ulului Mashable Social Good Summit din New York. Printre aceştia se numără şi românca noastră, liderul de comunitate al Grupului La Primul Bebe. Mai multe detalii, aici.

 

 • Colegiul Tehnic Infoel a primit titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European în România”! Programul educaţional „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” este implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și a fost lansat în toate țările membre ale Uniunii Europene. Aflaţi mai multe accesând:  

Continuăm munca!

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: