Valoarea omului nu stă nici în bancnote, nici în haine. Valoarea e ceea ce îţi bate în piept şi se arată prin fapte!

Vă voi prezenta o nouă serie de fapte care vin nu doar din inimă, ci şi din grija pentru binele comunităţii.

 • 100 milioane de euro, obținute de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru 250 de km de drumuri județene!

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a anunțat că drumurile județene își schimbă fața cu 100 de milioane de euro. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reușit să atragă 100 de milioane de euro pentru infrastructura rutieră din județ, fiind o adevărată performanță, având în vedere faptul că la nivel național s-au pus la bătaie 162 de milioane de euro.
Pentru mai multe detalii, accesaţi linkul: 
 #DezvoltămBistrițaNăsăud

 • Au fost finalizate lucrările de modernizare a drumului comunal care leagă satele Zagra și Aluniș!

Lucrările au făcut parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene și au presupus inclusiv realizarea de gabioane și parapeți de sprijin a drumului. Cu acest proiect s-au terminat asfaltările care fac legătura între cele cinci sate aparținătoare. Felicitări primarului Buscoiu Dumitru și echipei sale! 

 • Primul RMN din istoria Spitalului Judeţean a ajuns la Bistrița și urmează etapele de montare și instalare.

Este vorba de un RMN de 1,5 tesla de la General Electric venit printr-un program al Băncii Mondiale. Achiziționarea acestui RMN face parte dintr-un program național unde sunt prinse 24 de astfel de aparate. Luni a început montajul propriu-zis, iar punerea în funcțiune se va face după ce vor fi finalizate toate lucrările aflate în desfășurare la parterul Spitalului, ceea ce ar însemna că într-o lună acest RMN va deservi primii pacienți bistrițeni. Aflaţi mai multe, aici

 • Bistrița-Năsăud, alături de Cluj, singurele județe cu școli cuprinse în toate cele trei ediții ale programului Digitaliada

Școala din Uriu a intrat în proiect! Proiectul Digitaliada este unul dintre programele Ministerului Educației în care se încearcă accesarea unor aplicații educaționale în școlile din România. Programul este axat în special pe mediul rural. Până în acest moment, 40 de școli de la sate care cuprind peste 4.500 de elevi au deja acces la aceste platforme. Aflaţi mai multe de aici:

 • La 18 ani de existenţă, Tăşuleasa Social inaugurează 134 km din Via Transilvanica!

Drumul care uneşte a adus împreună zeci de voluntari, parteneri, reprezentanţi ai instituţiilor pentru celebrarea lansării. Printre ambasadorii Via Transilvanica se numără şi Tibi Uşeriu, Andreea Esca, Dragoş Bucurenci şi Toma Coconea.

Tot cu ocazia aniversării TăŞu, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a fost numit în mod oficial voluntar!

 • Mamele cu venituri reduse vor primi produsele necesare îngrijirii nou-născutului!

Premierul declară că există o preocupare deosebită în ceea ce priveşte situația persoanelor care sunt supuse riscului de sărăcie, excluziune socială și de marginalizare. Venim astăzi în sprijinul persoanelor defavorizate prin noi măsuri de ajutorare. Mamele cu venituri reduse, aflate în risc de abandon, vor pri mi produsele necesare îngrijirii nou-născutului în primul trimestru de viață”, a declarat prim-ministrul, Viorica Dăncilă

 • Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, premierul Dăncilă promovează un nou proiect al legii pensiilor pentru a oferi o viaţă mai bună vârstnicilor.

În jur de 100.000 de pensionari vor primi mai multi bani incepand cu această zi. Este vorba despre cei care au grupele I si II de munca si care au iesit la pensie in perioada 1990 – 1 ianuarie 2011. Vă reamintim că Pensiile s-au majorat în trei etape, ultima începând cu 1 iulie anul acesta

 • Ministerul Agriculturii a publicat un act normativ prin care clarifică și completează condițiile necesare pt.eligibilitatea la subvenția pt. motorina utilizată în agricultură!

Pentru a consulta condițiile necesare pentru a beneficia de subvenția pentru motorină, accesaţi linkul:

 • APIA a publicat un calendar al activităților legate de plățile către fermieri în luna octombrie!

Din 16 octombrie va începe plata avansului din subvențiile pe acest an. Pentru a vedea care sunt și celelalte termene importante care trebuie respectate atât de funcționari, cât și de fermieri, accesaţi

 • Statul măreşte subvenţiile pentru firmele care angajează şomeri, cât şi pentru şomerii care se angajează!

Angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de 2.250 lei pe lună. Aflaţi ce alte majorări vor fi aplicate şi care sunt procedurile exacte, aici:

  • DA, în 6-7 octombrie, mergem la vot!

„Respect dreptul oricărei persoane de a-și exprima personalitatea, creativitatea și de a-și manifesta credințele și lucrurile în care crede!

De asemenea, respect orice român care a adus plus valoare României și îi face cinste. Respect dreptul fiecărui om de a-și manifesta dorințele, în limita în care nu afectează lucrurile în care eu, familia mea și societatea în care am crescut credem! Acest gând nu este nici pe departe un manifest împotriva cuiva, ci unul pentru ceva!

Referendumul din 6 și 7 octombrie nu este nimic altceva decât explicitarea în Constituția României a definiției familiei, așa cum a fost înscrisă și în constituția altor state europene: Slovacia, Letonia, Lituania sau Polonia.

Dacă va întruni numărul necesar de voturi, Articolul 48, Alin. 1 din Constituție va avea următorul cuprins: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Acum exprimarea este una ambiguă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.

Nu văd nicio formă de discriminare pentru nimeni prin această modificare și prin urmare voi vota DA la referendumul din 6-7 octombrie, alături de familia mea!

Familia întemeiată între un bărbat și o femeie este unicul tip de familie validat de istorie și care a asigurat perpetuarea speciei umane. Este un lucru fără echivoc. Sunt legi ale firii și ale lui Dumnezeu care nu sunt negociabile!

De aceea, în 6 și 7 Octombrie vă invit să votăm pentru o societate normală, în care ne dorim ca nepoții și copii noștri să crească!

Eu, Emil Radu Moldovan, voi vota DA la Referendumul de revizuire a Constituției!”- Emil Radu Moldovan- Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: