Vin sărbătorile, anul este pe final, însă oamenii faptelor continuă munca, indiferent de sezon, de temperaturi, de griji, pentru că lucrurile bine făcute sunt o prioritate!

 • Aparatură nouă în dotarea Blocului Operator Centralizat de la Spitalul Județean de Urgență Bistrita, unde până în prezent au fost efectuate peste 175 de operații neurochirurgicale.

Finanțarea acestui echipament în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Județean.

“Vreau să îl felicit pe domnul doctor, Andrei Farcaș pentru modul profesionist și devotamentul cu care tratează fiecare pacient, din cadrul secției de Neurochirurgie. Împreuna cu domnul manager, Gabriel Lazany, colegii mei de la Consiliul Județean și echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, #Continuăm să investim în dotarea celui mai important domeniu, sănătatea” transmite Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Județean. Aflaţi mai multe detalii din articolul: .

 • Au fost puse în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 18 monitoare pentru funcții vitale, de care vor beneficia pacienții a 8 secțiiNeurologie, Pediatrie, UPU – pediatrie, Dializă, Urologie, Pneumologie, Infecțioase, Oncologie.

  Valoarea acestor monitoare este de aproximativ 74.000 lei, finanțare asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 • Spitalul Județean de Urgență Bistrița va instala pe toate holurile unității medicale și în saloane, dozatoare cu dezinfectant pentru bolnavi și aparținători.

Aceasta este o măsură esenţială pentru a se preîntâmpina răspândirea microbilor și a bacteriilor! –  https://bit.ly/2UBKQ5z

 • Fonduri suplimentare pentru investiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă!

Ministerul Sănătăţii a suplimentat în această lună sumele alocate extinderii, modernizării şi dotării secţiei de terapie intensivă cu 3.500.000 lei. Aflaţi mai multe accesând acest link.

#InvestimÎnSănătate

 • Administraţia comunei Maieru continuă investiţiile semnificative în infrastructura stradală!

Este vorba despre un pod unicat care va fi funcțional peste Someș, cale de acces care va lega Drumul Național 17 D de o zonă foarte populată a comunei! Felicitări primarului Vasile Borș pentru implicare! – https://bit.ly/2SKoqxm

 • Drumuri ca în Elveția, pe Câmpie! S-a inaugurat DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Archiud!

Este vorba de un tronson de peste 10 kilometri, o lucrare de aproximativ 4 milioane de euro. Finanţarea a fost una comună, fondurile provenind atât de la Consiliul Județean, prin bugetul propriu, cât și de la Guvernul României, prin PNDL. Aflaţi mai multe din accesând: https://bit.ly/2EsvT0G.

 • WiFi4EU 〰 Acces Gratuit La Internet Wireless!

Prundu Bîrgăului, Șieu Măgheruș, Budești și Lunca Ilvei vor primi, de la Comisia Europeană, bonuri valorice de 15.000 Euro pentru achiziționarea de echipamente și instalarea acestora în vederea amenajării unor puncte de acces public și gratuit de internet wireless. Aflaţi aici mai multe despre acest subiect.

 

 • Camionul de Crăciun ajunge și anul acesta în Bistrița-Năsăud!

➡ Copiii din cadrul organizației Johanniter au împachetat cadouri care vor fi livrate copiilor în comunitățile din România. Pachetele conțin mâncare, produse de igienă și jucării.

➡ Anul acesta este al 17-lea an în care Bistrița-Năsăud are parte de această acțiune, desfășurată în parteneriat cu Tășuleasa Social! Aflaţi mai multe citind articolul: https://bit.ly/2rw0MZX

 • Zâmbete de Moș Nicolae, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă în comuna Căianu Mic!

Peste 400 de copiii s-au întâlnit cu Moș Nicolae și Trupa Sclipirici încărcați cu cadouri. Primarul Paul Stir, alături de consilierii locali l-au chemat pe Moş Nicolae să răsplătească realizările preșcolarilor și elevilor din întreg ciclul gimnazial. – https://bit.ly/2SGYbrG

 

 

 • VESTE BUNĂ pentru cei fără loc de muncă! Direcţia de Statistică Bistriţa-Năsăud angajează colaboratori care să colecteze date statistice din gospodăriile populaţiei din municipiul Bistriţa!

Candidații trebuie să aibă minim studii medii, cunoştinţe în utilizarea PC, tablete, dar şi abilităţi de comunicare. Aflaţi mai multe detalii, aici: https://bit.ly/2rxCwqf

 • Un nou traseu turistic şi istoric în Bistriţa-Năsăud!

Într-un complex studiu publicat de dr. Ioan Bâca şi dr. Adrian Onofreiu în Anuarul Bârgăuan intitulat „Drumul Unirii”, se atrage atenţia asupra unui posibil nou traseu care să traverseze judeţul nostru. Drumul Unirii reprezintă traseul parcurs de reprezentanții mișcării naționale a românilor din Transilvania, în noiembrie 1918, de la Iași spre localitățile din Ardeal unde au fost instalate / constituite / formate consilii naționale române locale. Aflaţi detalii despre acest subiect în articolul de aici: https://bit.ly/2QoKDUZ.

 • Piaţa unică digitală: europenii pot face cumpărături online fără frontiere.

Acestora nu li se vor bloca accesul la site-uri web sau nu vor fi redirecţionaţi doar pentru că ei – sau cardurile lor de credit – provin dintr-o altă ţară. Oriunde s-ar afla în UE, vor avea acces la bunuri şi servicii online. Acest nou regulament propus de Comisia Europeană a intrat în vigoare în data de 3 decembrie 2018. Aflaţi mai multe de aici: https://bit.ly/2rwOf8j

 • TOP Lucruri pe care nu le vei învăța la o școală de business

Articolul de aici indică factori esenţiali în materie de business, precum:

 • Cum să fii un lider mai bun
 • Nu există un singur drum spre succes
 • Fiecare interacțiune este o negociere
 • Cum să pornești o afacere
 • Cum să angajezi oamenii potriviți
 • Cum să înveți din propriile greșeli
 • Cum să fii creativ
 • Cum să ai încredere în instinctul tău

 

 • Statul oferă 200.000 de lei pentru fiecare afacere nouă, prin „Start-up Nation Romania 2018”

Pentru a putea aplica la Start-up Nation 2018 trebuie să:

 • Aveți o firmă (SRL, SRL-D) înființată după data de 30.01.2017 .
 • Firma trebuie să nu aibă datorii la bugetul general consolidat sau la bugetele locale .
 • Nu puteți accesa Start-up Nation 2018 dacă firma a primit finanțare prin Start-up Nation în 2017 sau dacă sunteți acționar/asociat în altă firmă care a primit finanțare prin programul Start-up Nation în 2017
 • Activitatea pe care doriți să o desfășurați să se încadreze în activitățile eligibile prin program.

După 15 decembrie încep înscrierile! Aflaţi mai multe despre acest subiect de accesând linkul: https://bit.ly/2C6HKiF

 • Subvenții lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Pentru mai multe detalii, accesaţi: https://bit.ly/2C6kMrU.

 

 • Potenţialul cultural şi natural – mândria noastră!

Județul Bistrița Năsăud, una dintre cele mai atractive regiuni româneşti, sub aspect natural, cultural istoric şi turistic, a fost vizitat de o delegație a ghizilor de turism din Brașov, Sibiu și Sighișoara, condusă de Roxana Niculescu, reprezenta Ministerului Turismului.

”În prima zi, au fost vizitate Teaca, Bistrița, Colibița și Lechința. Apoi, în cea de-a doua zi, oaspeții noștri s-au arătat impresionați de potențialul turistic al comunei Parva iar spre seară au vizitat Muzeul de Artă Contemporană din Sângeorz-Băi”, ne-a oferit detalii primarul Ioan Strugari. Aflaţi aici mai multe despre acest subiect.

 

 • România va prelua (în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019) preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar #MAE anunţă lansarea programul de internship “InternshipRO2019EU”!

 • Se vor putea implica 45 de persoane care vor primi o indemnizaţie lunară în valoare de 3.000 de lei brut, pentru o durata de 6 luni de la data semnării contractului de internship.
 • Dosarele de înscriere, se depun în perioada 2-6 decembrie, urmând instrucţiunile prezentate pe site-ul oficial al instituţiei

Pentru mai multe informaţii, accesaţi articolul: https://bit.ly/2GaaI5m.

 

 • Perioada de depunere a cererilor de plată pentru fonduri europene va fi extinsă, datorită noului modul online, destinat autorizării plăților pentru toate proiectele finanțate prin PNDR 2014 – 2020!

Despre avantajele noii metode de depunere a documentelor, puteţi citi aici: https://bit.ly/2ErtEuG.

 • În intervalul 3-31 decembrie 2018, producătorii agricoli sunt așteptați la sediile APIA pentru depunerea cererilor privind acordul prealabil pentru motorina utilizată în agricultură în 2019.

Aflaţi în următorul link ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi subvenția la motorină în 2019: https://bit.ly/2G9gIv1.

 

 • Peste 104 milioane de euro alocaţi schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic.

Aceste fonduri se vor acorda crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2018. Suma va fi repartizată astfel:

 • – 1,54 milioane de euro pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte,
 • – 12,075 milioane de euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora,
 • – 90,5 milioane de euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte
 • – 27.000 de euro pentru specia viermi de mătase.

Aflaţi mai multe de aici: https://bit.ly/2ErPj5T.

 • Crescătorii de animale din Bistrița-Năsăud pot obține câte 55.000 de euro pentru 15 abatoare mobile, din fonduri europene nerambursabile.

Potenţialii beneficiari pot depune proiecte privind achiziţia şi înfiinţarea de abatoare mobile până la data de 15 decembrie 2018.

Aflaţi mai multe accesând linkul: https://bit.ly/2BflSzU.

 • Aprox. 1 miliarde de euro s-au plătit deja celor 727.257 fermieri eligibili.

Mai multe informatii despre plăți puteți găsi aici: https://bit.ly/2LcG2zg.

 

 • România pe locul 1 în UE la producţia de cereale-peste 30 de milioane de tone!

Este, rămâne şi va fi una dintre marile puteri cerealiere ale Europei, datorita condiţiilor extraordinare de climă şi sol.

România a preluat coroana de cel mai mare producător european de porumb (14,5 milioane de tone) și de floarea soarelui(peste 3,35 milioane de tone). Cât despre recolta de grâu, a depăşit 10,2 milioane de tone, iar cea de cereale păioase de vară a ajuns la 12,8 milioane de tone, anunța şefului MADR, Petre Daea. – https://bit.ly/2UxgAZH

 • Veste bună pentru fermieri! Programul “Tomata” primește mai mulți bani!

Producătorii agricoli cultivatori de tomate vor beneficia pentru al doilea an la rând de programul susținere a produsului tomate în spații protejate,  desfășurat în anul 2018, elaborat în baza Programului de Guvernare.

Programul „Tomata” a fost lansat în anul 2017, când au fost acordate fonduri în valoare totală de aproape 25 milioane de euro unui număr de 4.397 producători. În anul 2018, peste 16.000 de producători au aplicat la acest program, fiindu-le acordată suma totala de 32,838 milioane de euro. Datorită succesului său, Guvernul a decis sa continue acest program și în anul 2019.

Aflaţi mai multe despre cum puteți accesa acest sprijin financiar: https://bit.ly/2Ed4BuB.

 • Subvenția pentru motorină  în agricultură se mărește!!!

În ultima ședință de guvern a fost aprobată o hotărâre prin care crește suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018. Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în 2018 ajunge la 487.593.579 lei, fiind în creștere cu 67.012.579 lei față de anul precedent și este asigurată de către bugetul de stat, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În baza Hotărârii de Guvern, începand cu anul 2015  se aplică schema de ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Aflaţi mai multe din linkul: https://bit.ly/2GcQtEj

 • În atenția tinerilor fermieri!

Procesul de instalare a tânărului fermier presupune mai multe etape care trebuie respectate, pentru a fi întrunite condițiile de eligibilitate necesare obținerii finanțării. Exploatația trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții: dimensiune economică cuprinsă între 12.000 – 50.000 SO; înregistrată ca microîntreprindere/ întreprindere mică; exploataţia este înregistrată obligatoriu în Registrul Unic de Identificare – APIA, în Registrul agricol și/ sau în Registrul exploatațiilor – ANSVSA. Etapele distincte de instalare a tânărului fermier le gasiti în linkul următor: https://bit.ly/2rzX3ul.

 • Pentru a preveni posibilele îmbolnăviri sau infestări cu parazitul Trichinella Spiralis, DSVSA recomandă consumatorilor de carne de porc următoarele:

 • să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar.
 • să nu consume carnea obținută de la porcii sacrificați în gospodăria proprie.

Mai multe detalii, aici: https://bit.ly/2QOLqOn.

 • S-a lansat platforma online care oferă informații cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru mai multe afecțiuni.

Mai multe informaţii despre platforma online găsiţi aici : https://bit.ly/2QKbHgR.

 • Donarea de sânge n-a fost niciodata mai ușoară.

Probabil cea mai bună veste din ultimii ani: s-a lansat aplicația de mobil Donorium, prin care te poți programa pentru donarea de sânge, iar centrele de transfuzii pot sesiza lipsa unei grupe de sânge. Începând cu 6 decembrie vă puteţi programa în unul din cele 5 centre care sunt înscrise acum în aplicație: București, Arad, Bacău, Constanța, Ploiești. Intraţi în App Store şi Play Store, descărcaţi aplicația și programaţi-vă pentru a dona 450 ml de sânge, care pot salva 3 vieți. –  https://bit.ly/2RTfHsJ

 

 • România este destinația cu cea mai rapidă ascensiune în rândul turiștilor britanici!

O statistică arată că în intervalul 2007-2017 numărul vizitatorilor din Regat a crescut cu 638%! Detalii, aici: https://bit.ly/2EfF3wD.

 

 • Drapelul României, pe noua rachetă Ariane 6, care va ajunge în spaţiu.

Agenţia Spaţială Română (ROSA) a obţinut participarea României la programul de dezvoltare a celei mai noi rachete europene, Ariane 6, la Consiliul Ministerial ESA din decembrie 2014, demonstrând că ţara noastră are deja capacităţi industriale competitive. Ariane 6 este lansatorul de nouă generaţie al Europei, menit să asigure accesul la spaţiul cosmic la un preţ convenabil pentru utilizatorii instituţionali. – https://bit.ly/2EdYHcB.

 • Provocări şi proiecţii de politică externă a României la un secol de la Marea Unire.

Dr. Bogdan Aurescu propune de centenar o serie de constatări, concluzii şi, mai ales, de proiecţii spre viitor în ceea ce priveşte parcursul României din punct de vedere politic şi evolutiv.

Puteţi citi pe larg acest subiect accesând articolul: https://bit.ly/2Eh6LJu

 • Guvernul a aprobat Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Strategia cuprinde o serie de recomandări care vor asigura implementarea Agendei 2030 în România și este împărţită pe trei capitole:
1. Introducere în domeniul dezvoltării durabile, cât şi rolul acesteia în contextul european şi internaţional.
2. Prezentarea celor 17 obiective pentru dezvoltare durabilă.
3. Propunerea cadrul instituţional care să faciliteze implementarea Strategiei.

Pentru mai multe detalii accesaţi: https://bit.ly/2EiKhYS.

 • România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a subliniat importanţa transmiterii unui mesaj puternic al CE în sprijinul eforturilor de consolidare a Pieţei Interne. Acesta a evidenţiat principiile care trebuie să stea la baza formulării unei viziuni post-2020 asupra Pieţei Interne, respectiv:

 • prezervarea libertăţilor fundamentale,
 • eliminarea barierelor şi
 • creşterea capacităţii de răspuns la provocările digitale.

Aflaţi mai multe din articolul: https://bit.ly/2EilPH1.

 

 

 

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: