Am evitat polemicile politice din simplul motiv că nu aduc niciun plus de valoare oamenilor. Oamenii sunt interesați de ce fac cei aleși de ei în funcții publice, nu de gargară sau declarații  ale unor politicieni mici care doar zic, dar nu fac nimic concret!

Lucrez în echipa Președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, încă din prima sa zi de mandat la Consiliul Județean și vă scriu în cunoștință de cauză despre ”dezastrul” făcut de Președintele Moldovan în ultimii ani doar în Municipiul Bistrița. Nu vă spun să mă credeți pe cuvânt, pentru că fiecare dintre dumneavoastră puteți merge și vedea ce a făcut concret:

Investiții în Sănătate

1.Modernizarea secție de Oncologie:

2. Modernizarea secției de Obstetrică și Neonatalogie (Maternitatea);

3. Construcția și dotarea unei noi Secții de chirurgie;

4. Modernizarea Policlinicii Spitalului Județean de Urgență;

5.  Dotarea cu aparatură și tehnică medicală de ultimă generație a Policlinicii Spitalului Județean de Urgență;

6. Construcția unui Bloc Operator Centralizat modern;

7. Achiziția la finalul anului 2018 a 15 seturi echipamente noi de ultimă generație pentru blocul operator, neurochirurgie, ORL, ortopedie-traumatologie, oftalmologie, gastroenterologie, chirurgie generala, endocrinologie și echiparea completa a bazei de fizioterapie din cadrul secției de recuperare medicală.

8. Amenajarea recepției Spitalului Județean de Urgență și instalarea unui Computer Tomograf și a unui RMN;

La ce proiecte lucrează acum, în domeniul sănătății în Municipiul Bistrița, Președintele Consiliului Județean (proiecte în diferite stadii de implementare):

1. Extinderea, modernizarea si dotarea secției de terapie intensivă;

2. Extinderea unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița

3. Proiectul de extindere UPU este direct legat de construcția unui heliport pe Spitalul Județean de Urgență

4.  Reabilitare termică și modernizare a Secțiilor de boli infecțioase, recuperare, onclogie și dermato-venerice, de pe Strada Alba Iulia (finanțare din fonduri europene nerambursabile, urmează licitația)

5. Reabilitare termică și modernizare a secțiilor TBC și Boli Cronice de pe Strada Ghinzii (finanțare din fonduri europene asigurată, în fază finală a achiziției publice);

6. Extindere Pavilion P+4 și construcția secțiilor de cardiologie intervențională, neurochirurgie și gastroenterologie intervențională

7.Primul bloc de locuințe pentru tinerii medici cu 24 de apartamente este în stadiu final de execuție. Până în aprilie va fi recepționat!

Doar în anul 2018 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-au angajat 29 de medici tineri, unii dintre ei cu studii în Statele Unite și Austria!

În total, din 2012 și până în prezent s-au implementat și sunt în implementare proiecte în domeniul medical, în valoare de 149,5 milioane lei (32,1 milioane euro) 

Investiții ale Consiliului Județean condus de Președintele Radu Moldovan în infrastructura de cultură:

1.Modernizarea și dotarea Centrului Cultural Dacia+ Cinema 3D;

2.Modernizarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud

3.Atribuirea uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Bistrița pentru Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” și extinderea cu un corp nou de clădire:

4. Reabilitarea clădirii istorice ,,Casa Argintarului”

Modernizarea Gării CFR din Bistrița

Construcția noii reprezentanțe a Registrului Auto Român în Bistrița

Construirea unui nou sediu pentru Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei

Construcția unui sediu nou pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituție de a cărei servicii beneficiază peste 16.000 de oameni (în construcție):

Reabilitarea și dezvoltarea prin proiecte ale Consiliului Județean a rețelei de apă și canalizare în Municipiul Bistrița:

  • 46 km de rețele de aducțiune și distribuție a apei curente;
  • 32 km de rețele de canalizare.

Și toate aceste lucruri într-o sinteză foarte scurtă. Vă întreb domnule Ioan Turc, dumneavoastră ce lucruri concrete ați făcut până acum (în afară de conferințele de presă de la sediul la PNL)? Organizate în timpul programului de muncă ca și director al Registrului Comerțului?

Am văzut că lupta dumneavoastră politică e pe municipiul Bistrița și nu vă interesează nimic din ce s-a întâmplat bun în tot județul Bistrița-Năsăud. Vă spun că sunt 1,3 miliarde de euro care au intrat din 2012 în județul nostru prin investiții ale Consiliului Județean condus atât de ”dezastruos” de Dl. Radu Moldovan și prin alte investiții ale Guvernului României și ale autorităților locale.

Dar vă înțeleg! E și greu să numărați câte lucruri a făcut Președintele Radu Moldovan doar în Municipiul Bistrița, darămite din tot județul!

Pentru că îmi doresc să fiți un om informat și nu unul ridicol care neagă evidențe, vă promit ceva: o să vă împrospătez memoria cu fiecare obiectiv de investiții inițiat, promovat și dus la capăt de Președintele Radu Moldovan în Municipiul Bistrița!

PS. articolul nu face nicio referire la poporul sau etnicii de origine turcă, pentru care am un respect deosebit.

 

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: