Deficitul României a ajuns la 9,1 la sută din PIB. Este vorba de 96 miliarde de lei. Ministrul de finanțe este încrezător că ne vom reveni, Ludovic Orban spune că stăm pe cai mari și înotăm către prosperitate, iar președintele Iohannis spune că situația nu este atât de gravă!?!

Sloganul #DezvoltămRomânia rămâne un simplu slogan de campanie agățat sfidător de dramele IMM-urilor.

Zilnic se închid sute de afaceri de familie, șomajul crește, destinele oamenilor capătă accente dramatice. În timp ce premierul se laudă cu creșterea puterii de cumpărare, specialiștii au dat publicității salariul net al unei persoane pentru asigurarea unui trai decent: 2.818 lei! Marii economiști liberali ar trebui să explice cum pot supraviețui românii în lipsa unui loc de muncă, cu salarii tăiate, cu pensii care nu au fost mărite cu 40 la sută, etc.

Motorul economiei, IMM-urile, sunt blocate de lipsa unor soluții și indiferență! Ieri, PNL și-a lansat programul “dezvoltăm România”. Alaltăieri, câteva sute de afaceri familiale s-au închis. Astăzi se închid altele deoarece lipsa măsurilor de susținere din partea guvernanților este evidentă. Prefectul județului Bistrița-Năsăud a recunoscut în direct faptul că ajutoarele pentru agenții economici în perioada carantinei NU EXISTĂ!

IMM-urile pot fi salvate adoptând chiar modelul german!

Ce presupune?

1. Scutiri de taxe și impozite pentru angajatori pe perioada pandemiei.

2. Credite nerambursabile pentru firmele ce își mențin activitatea.

3. Plata unei părți din salariile angajaților.

De unde bani? Florin Câțu a declarat că ne vom împrumuta de pe piața externă pentru a acoperi deficitul. Acolo sunt banii pentru salvarea IMM-urilor. Numai să vrei.

De asemenea, proiectul meu de lege pentru asigurarea unui venit minim garantat pentru cei care-și pierd locul de muncă în caz de pandemie, calamități naturale, conflicte armate, etc. este absolut necesar.

PNL dezvoltă economia prin contractarea ei? Modelul german susține altceva: menținerea pe linia de plutire, salvarea tuturor afacerilor și asigurarea unui trai decent pentru cetățeni.

Întradevăr, România nu este Germania, însă, păstrând proporțiile financiare, grija față de oameni este aceeași!

IMM-urile mor, puterea de cumpărare a scăzut, ajutorul pentru companii este inexistent, șomajul este în creștere, iar peste toate acestea vine premierul liberal Ludovic Orban și spune: “Suntem pe drumul cel bun”.

No comment!

Please follow and like us:

Comments

comments

Categorii: Personal

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: