Transportul școlar, gratuit și în siguranță pentru toți elevii!

Mulți elevi, în special din mediul rural, străbat distanțe mari între casă și școala la care învață. Lipsa transportului școlar sau chiar a unui mijloc de transport în comun cu un program rezonabil este o problemă în multe zone din țară, iar elevii ajung să se descurce cum pot.

Acest lucru îi face vulnerabili, iar siguranța și gratuitatea transportului între domiciliu și școală trebuie să fie o prioritate în domeniul educației!

Voi propune din postura de deputat un program de transport copii-elevi pe model american, pentru ca toți părinții să își știe copiii protejați, în drumul lor dintre casă și școală. Un program-pilot va fi implementat, în prima fază, în Bistrița-Năsăud.

Creșe, grădinițe și școli cu program prelungit „Școală după școală“

Părinții care muncesc și au copii au nevoie de un program național de creșe, grădinițe și școli, de tip ,,Școală după școală”.

Acest program ar fi soluția ideală pentru a le asigura copiilor activitate și un loc sigur de petrecut timpul, până când părinții acestora se întorc de la muncă și îi pot lua înapoi acasă.

În cadrul acestui program, elevii și preșcolarii vor primi obligatoriu o masă caldă, vor putea învăța sau face teme sub supravegherea cadrelor didactice, dar vor și putea petrece timp împreună cu ceilalți colegi.

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: