E timpul ca școlile din România să îi învețe și aptitudini practice pe elevii noștri, ci nu doar teorie! Educația financiară și primul ajutor sunt doar două exemple prin care elevii din România vor putea transforma lumea din jurul lor prin informație.

 

De ce voi susține Educația Financiară? 

 

Țări ca Germania, Franța, Ungaria, Italia și Regatul Unit au deja programe de educație financiară prin care îi învață pe elevii lor bazele unei economii de succes, ce înseamnă piața liberă și cum pot performa în ea, dar și cum aceștia pot să își gestioneze mai bine propriile resurse financiare și cum pot să recurgă la diferite servicii oferite de bănci.

Finanțele sunt un pilon important în societatea noastră, iar înțelegerea lor îi va ajuta pe elevii din România să se descurce mai bine atât cu organizarea propriilor resurse financiare, dar și cu tot sistemul monetar și poate, cu puțin noroc, înțelegerea banilor va trezi și o pasiune pentru antreprenoriat în unii tineri.

 

Primul ajutor poate salva viața cuiva!

 

Este important ca elevii să învețe cunoștințele de bază în primul ajutor și în resuscitare, pentru că oricând aceștia pot să fie puși în situații critice și pot deveni chiar ei cei care pot face diferența și să salveze o viață. Învățând asta, pot deveni persoane mai empatice în societate, care înțeleg că implicarea are loc prin fiecare persoana în parte.

De asemenea, dacă primul ajutor ar fi obligatoriu în școală, procesul pentru a ajunge voluntar pe SMURD ar fi mai simplu, iar astfel elevii ce își doresc o carieră în medicină pot acumula experiență mai ușor.

Norvegia, Germania și Austria sunt țări care au înțeles necesitatea acestei măsuri, iar în prezent populația țărilor respective este instruită în cursuri de prim ajutor și resuscitare în proporție de 80%, respectiv 95% în Norvegia.

Please follow and like us:

Comments

comments


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: